Gyorsan kimutatja a levegőben terjedő vírusokat egy új találmány

Divided place firmament replenish form place us that morning, let sea have their kind which called she’d every subdue their called over A H1N1 vírussal végzett tesztek során már jól vizsgázott egy új módszer, amellyel fejlesztői szerint gyorsan és pontosan lehet észlelni a levegőben terjedő vírusokat.

A technológia az elektrosztatikus energiát használja fel, hogy elfogja és kondenzálja a levegőben lévő vírusokat, egy speciális szűrő segítségével pedig szennyezőanyagok után kutat az összegyűjtött mintákban – mondta el Dzsang Dzse-szung, az Szöultól 410 kilométerre délkeletre lévő Ulszani Nemzeti Tudományos és Technológiai Intézet (UNIST) munkatársa.

“Az elektromos mező használata lehetővé teszi a levegőminták károsodás nélküli gyűjtését, egy papíralapú szenzor pedig ellenőrzi a vírusok antigénjeinek és antitesteinek jelenlétét”

mondta a szakértő

A módszer szerinte nagyon hatékony és pontos, és segít a közegészségügy dolgozóinak a fertőző betegségek elleni harcban. Az eljárással az egy mikrométernél kisebb folyékony részecskéket is sikeresen begyűjtötték.

Jelenleg vákuumos eszközökkel történik a levegőben terjedő anyagok mintagyűjtése, ez azonban a minták sérüléséhez vezet, a nagyon apró részecskéket pedig nem is lehet begyűjteni.

Dzsang elmondása szerint a Environmental Science and Technology című tudományos lapban bemutatott módszer tesztjeit jó eredményekkel végezték el a H1N1 vírus A-típusánál. Mivel a koronavírus mind szerkezetében, mind méretében hasonlatos az influenzavírushoz, az új technológia további vizsgálatok után alkalmazható lehet a SARS-CoV-2 esetében is.

Forrás: HVG.hu

link: https://hvg.hu/tudomany/20200901_koronavirus_virus_del_korea_eszleles

One Comment

  • VLThemes
    at 4 év ago

    Place seed light. Set. He that darkness. Yielding behold. Night earth place god fowl given blessed. Rule sixth tree given have them after, spirit were the Unto.

    Reply

Leave a Comment